JABLOTRON
Svět Jablotronu

Jablotron pomáhá s rozšířením ortopedické kliniky v Liberci

Publikováno 21. 04. 2021

Společnost Jablotron zakoupila v Liberci v Pálkově ulici objekt „Avicena“. Budova, jejíž název odkazuje na slavného středověkého lékaře, byla od počátku projektována jako zdravotnické zařízení a měla sloužit pro lékařské služby. Záměr původního majitele se však nenaplnil. Jablotron se k tomuto záměru chce vrátit a vybudovat v objektu operační sály i potřebné zázemí pro již existující soukromou ortopedickou kliniku. Počítá se také s tím, že část objektu s kancelářemi bude nadále sloužit nájemcům.

Jablotron už léta pomáhá financovat zlepšování zdravotní péče v regionu,“ říká Dalibor Dědek, zakladatel firmy, a dodává: „Klinika bude kvalitně doplňovat specializovanou ortopedickou kapacitu nemocnic v regionu. Cílem není generovat zisk, ale zajistit spokojenost pacientů, lékařů i dalšího personálu.“

Klinika už disponuje potřebnými registracemi a také smlouvami s klíčovými zdravotními pojišťovnami. Fáze zaměřená na stavební úpravy i dovybavení objektu bude probíhat od roku 2022 a společnost Jablotron ji bude financovat z vlastních prostředků.

Jablotron klinika v Liberci

Majitelem objektu a současně také servisní společnosti AVICENA FACILITY s.r.o., která zajišťuje v budově podnájmy, je firma JABLOTRON BUILDINGS & FACILITIES s.r.o.

Skupina firem Jablotron je známá zejména výrobou alarmů a střežením domů, obchodů a firem. Vyrábí však také monitory pro sledování dechu kojenců a v poslední době též uvedla na trh zařízení pro zdravé větrání rodinných domů. Jablotron dlouhodobě věnuje část vydělaných peněz na dobročinné účely. Díky tomu vznikl například domov pro seniory v Jablonci, zimní ubytovna pro bezdomovce v Praze, byl zrekonstruován kostel v Hejnicích, zachráněna Prezidentská chata v Bedřichově a Nadace Jablotronu převzala péči o Hrabětické louky v Jizerských horách.

Zavřít

Kontaktní formulář

V případě jakýchkoliv dotazů nás kontaktujte. Prosíme o vyplnění následujícího formuláře.