JABLOTRON
Technologie

Jablotron Futura + CoolBreeze mohou nahradit klimatizaci i u vás doma - příklady z praxe

Publikováno 15. 04. 2020

ČTENÍ NA 3 MINUTY

Fungování CoolBreeze: Příklad 1. Kvalitní zateplení a zastínění nestačí pro komfort
Zákazník nechal instalovat CoolBreeze v polovině léta 2019. Jedná se o menší zánovní RD, kde řízené větrání s rekuperací (natož chlazení) nebylo součástí projektu ani stavby a bylo realizováno dodatečně v hotovém domě. Vytápěná plocha cca 140 m2.
Poznámka: Zařízení zaznamenávají hodnoty v řádu minut, pro přehlednost jsou grafy vyhlazeny na hodinové intervaly.

První obrázek ukazuje průběh typických horkých dní bez chlazení (před instalací CoolBreeze). Všechna data jsou z čidel uvnitř jednotky Futura, tedy zprůměrované hodnoty celého domu. Z obrázku vidíme výkyvy teploty uvnitř domu (T Indoor – červená linka), kdy přes den teplota stoupá až na 28-29°C při teplotách 32-33°C nasávaného vzduchu z venku (T Ambient – zelená linka). Jinak řečeno, teplota uvnitř domu se velmi přibližuje teplotě venkovního vzduchu, a to i přes zateplení a zastínění oken.
I když v noci funguje bypass a jednotka Futura přivádí chladný čerstvý vzduch téměř 15°C (T Fresh – modrá linka), tak teplota v domě během celé noci nesníží pod 25°C.

Po zprovoznění CoolBreeze se chování vnitřního prostředí výrazně změnilo, jak vidíme na druhém obrázku. I když venkovní teplota stoupá přes 29°C (zeleně), tak systém teplotu uvnitř udržuje na trvale stabilní hodnotě, v tomto případě 24°C (červeně). Modře je vidět teplota vzduchu, kterou přivádí sestava Futura+CoolBreeze dovnitř. Kde se překrývá zelená a modrá linka, tam CoolBreeze není v provozu, protože to zákazník nepožaduje.
Hodnocení zákazníka: Jablotron Futura + CoolBreeze = SUPER!

 

 

Fungování CoolBreeze: Příklad 2. Teplotní stabilita v extrémních podmínkách velkoměsta
Byt v širším centru Prahy ve velmi kvalitním nízkoenergetickém standardu. Nejvyšší podlaží bytového domu, jediné chlazení poskytuje Futura + CoolBreeze. Vytápěná plocha cca 110 m2.

 

Barevná legenda obrázku je stejná jako v předchozím případě. Obrázek ukazuje extrémní teploty venkovního nasávaného vzduchu až 40°C, teplotu čerstvě přiváděného vzduchu do bytu 11-12°C a především naprosto stabilní interiérovou teplotu 24°C jen díky CoolBreeze (opět průměr všech odtahovaných místností). K mírnému zvýšení teploty uvnitř dochází pouze v krátkých nočních pauzách, kdy CoolBreeze není v provozu.

Příklady používání CoolBreeze budeme doplňovat.

Neváhejte, vypracujeme Vám nezávaznou cenovou kalkulaci. Stačí vyplnit jednoduchý Kontaktní formulář.

Zavřít

Kontaktní formulář

V případě jakýchkoliv dotazů nás kontaktujte. Prosíme o vyplnění následujícího formuláře.